2018-04-03

Champagne Body Serum


Jag ville göra ett serum för hela kroppen, kanske inte ansiktet dock. Det är meningen att man använder den under den vanliga body lotionen. För att ge huden extra fettsyror, antioxidanter och mjukgörande ämnen. Var dock observant på att oljan kan missfärga ljusa plagg/textilier, då flera av ingredienserna har rätt så mycket färg i sig.

Är man över 50 är det jättebra för benens cirkulation att smörja med en hudolja som innehåller fleromättade fettsyror. Även olivolja är bra för detta, även om den inte är en "torr" olja. Man kan använda den som en benolja om man så vill.

Eteriska oljor som man kan tillsätta är
Apelsin som är lymfdränerande.

Cypress, citron, cederträ atlas, pepparmynta; är sammandragande och dessa kan göra att det gör mindre ont i ben och fötter om man har problem med det.

Vilken typ av eterisk olja som man väljer är valfritt. Man kan ta färdigblandade eteriska oljeblandningar om man vill. Doftoljor som är till för hudvårdsprodukter fungerar också.

Champagne Body Serum
30 g kallpressad druvkärnolja
33.8 g hampafröolja
30 g jojobaolja
0.1 g grönt te vax
0.1 g CO2-ringblomsextrakt
5 g naturligt E vitamin
1 g eterisk olja/doftolja

Gör så här
Väg upp allt.

Blanda jojobaoljan med det gröna te vaxet. Värm i vattenbad tills allt har smält.

Ta sedan av från värmen och rör om med en ballongvisp. När det är 50ºC har man i ringblomsextraktet och rör om ordentligt.

När det har svalnat har man i resterande ingredienser.

Häll upp i en ren flaska, sätt dit en lämplig insats.

Etikettera med vad som är i och datum.

Jag tar inget ansvar för felaktigt användande av någon råvara. Misstänker man att man har en sjukdom ska man först kontakta en leg. läkare innan man börjar använda råvaran.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg